Service en nazorg

Vanzelfsprekend doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat u een kwalitatief goed hulpmiddel geleverd krijgt. Maar daarbuiten hechten we ook veel waarde aan goede service en nazorg.

Controleafspraken

Indien gewenst kunt u bij ons controleafspraken maken. Dit is mogelijk bij één van onze vestigingen of bij onze externe spreekuurlocaties. We verzoeken u van tevoren een afspraak te maken, zodat we voldoende tijd voor u kunnen reserveren. We willen u erop wijzen dat we voor controleafspraken geen kosten in rekening brengen.

Calamiteiten

In geval van nood kunt u ons noodtelefoonnummer bereiken, tel: 0800-222 00 88. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar, ook op feestdagen. We verzoeken u dit nummer alleen te raadplegen in geval van nood, dus wanneer u niet meer uit de voeten kunt en een bezoek aan ons centrum niet kan wachten. We zullen dan zo snel mogelijk uw kant op komen om het probleem te inventariseren en te verhelpen.  

Garantie & leveringsvoorwaarden

Voor alle hulpmiddelen die we leveren gelden garantievoorwaarden die afgesproken zijn met zorgverzekeraars. Zowel onze garantievoorwaarden als onze leveringsvoorwaarden zijn op verzoek bij onze beide vestigingen ter inzage beschikbaar.