Knie

Klachten

Pijnlijke knie/knieën door:

  • Verzwikkingen
  • Kneuzingen
  • Overbelasting
  • Diabetes
  • Reuma

De knie is het gewricht in de vorm van een scharnierverbinding in het been, dat het scheenbeen en het kuitbeen verbindt met het dijbeen. Deze verbinding wordt aan de voorkant beschermd door de knieschijf (patella).

Voorkomende klachten

De knie heeft met een actieve levensstijl veel te verduren. Verzwikkingen, verstuikingen en kneuzingen aan de knie komen veel voor. Maar ook zware arbeid kan in knieklachten resulteren, bijvoorbeeld bij (overmatig) traplopen, heffen en bukken. Bovendien ontstaan ook regelmatig knieblessures tijdens sportbeoefening. Andere oorzaken zijn overmatige belasting en slijtage in combinatie met bijvoorbeeld spierzwakte en overgewicht.

Mogelijke oplossingen

Afhankelijk van de klacht maken we bij knieklachten een footscan analyse met behulp van moderne computerapparatuur. Oplossingen voor zijn mogelijk in de vorm van één of meerdere hulpmiddelen:

Inlays (steunzolen)

Dit zijn losse inlegzolen die we geheel op maat maken. Het doel hiervan is uw voeten – en daarmee uw gehele lichaam – in de juiste positie (terug) te brengen. Gezien het verschil in belasting maken we onderscheid tussen inlays voor dagelijks gebruik en voor gebruik tijdens sportbeoefening.

Kniebrace

Bij standsafwijkingen worden vaak kniebraces geadviseerd. Door de scharnieren in de brace wordt overstrekking beperkt en wordt verschuiving van het onderbeen ten opzichte van het bovenbeen tegengegaan. Maar ook bij pijn en zwellingen kunnen kniebraces worden geadviseerd. We leveren zowel geconfectioneerde als op maat gemaakte kniebraces. Voor deze laatste optie wordt gekozen bij een afwijkende maatvoering of bij ernstige klachten, waardoor een confectieproduct onvoldoende of geen uitkomst biedt.

Confectieschoenen

Het dragen van kwalitatief goede schoenen kan veel problemen voorkomen, maar kan ook uitkomst bieden bij bestaande knieklachten. Om een optimaal draagcomfort te garanderen, leveren we confectieschoenen in diverse wijdtematen. Al onze schoenen zijn daarnaast geschikt voor op maat gemaakte inlays (steunzolen). Ook kunnen we uw huidige confectieschoenen aanpassen of voorzien van elementen, zoals hakverhogingen en afwikkelingen.

Maatschoenen

Gedeeltelijk of geheel op maat gemaakte schoenen zijn eveneens een mogelijkheid bij knieproblemen. Wanneer hiervoor wordt gekozen, gaat het vaak wel om ernstige(re) klachten. Denk hierbij aan lichamelijke problemen die veroorzaakt worden door ziekten (diabetes) en chronische aandoeningen (reumatoïde artritis).